росія застосувала хімічну зброю проти ЗСУ 250 разів, — Генштаб

росія застосувала хімічну зброю проти ЗСУ 250 разів, — Генштаб

У вересні війська рф 250 разів використовували хімічні боєприпаси проти Збройних сил України.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними Генштабу, з початком широкомасштабного вторгнення росії і станом на 24 вересня 2024 року зафіксовано 4228 випадків застосування росією боєприпасів, що містять небезпечні хімічні речовини.

Зокрема, йдеться про боєприпаси К-51 та РГ-ВО, заборонені для використання у війні. Крім того, виявлені боєприпаси з небезпечними хімічними сполуками невстановленого типу.

рф продовжує грубо порушувати міжнародні правила ведення війни та ігнорує норми Конвенції про заборону хімічної зброї.

Нагадаємо, Велика Британія запровадила нові санкції проти російських військових підрозділів, відповідальних за розміщення хімічної зброї на полі бою. Рішення стало реакцією на використання хлорпікрину, токсичної речовини, що вперше застосовувалася під час Першої світової війни, що є серйозним порушенням міжнародного права та Конвенції про хімічну зброю.

“Велика Британія не буде сидіти склавши руки, поки Путін і його мафіозна держава грубо порушують міжнародне право, включаючи Конвенцію про заборону хімічної зброї. Я зробив своєю особистою місією кинути виклик цій зловмисній діяльності, і я не відступлюся”, - зазначив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі.

Міністерство закордонних справ України привітало рішення Великої Британії запровадити санкції проти військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту росії і їхнього командування. Як зазначили у відомстві, обмеження, запроваджені британською стороною, є підтвердженням порушення росією Конвенції про заборону хімічної зброї.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, засідання Контактної групи з питань оборони України, заплановане на 12 жовтня на німецькій авіабазі, може бути відтерміновано через ураган "Мілтон".

Головне