росія запустила по Україні десятки дронів та ракет: як відпрацювала ППО

росія запустила по Україні десятки дронів та ракет: як відпрацювала ППО

Російська окупаційна армія у ніч на 14 червня запустила по території України 31 повітряну ціль, з яких українські сили ППО знищили сім ракет і 17 безпілотників.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Загалом ворог застосував 31 засіб повітряного нападу, включаючи 14 ракет повітряного і наземного базування та 17 ударних БПЛА. Зокрема:

  • 10 крилатих ракет Х-101/Х-555,
  • три балістичні ракети "Іскандер-М",
  • одну аеробалістичну ракету Х-47М2 "Кинджал",
  • 17 ударних БПЛА типу Shahed-131/136.

Для відбиття повітряного нападу противника були задіяні винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони.

Українські сили ППО діяли в Хмельницькій, Харківській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській та Кіровоградській областях, збивши 24 повітряні цілі:

  • сім крилатих ракет Х-101/Х-555,
  • 17 ударних безпілотників.

Увечері 13 червня російська терористична армія запустила по Україні "шахеди", а також був зафіксований зліт стратегічних бомбардувальників Ту-95.

У зв'язку з ракетним нападом на Україну, в Польщі вночі підіймали авіацію. Поляків попередили про можливе підвищення рівня шуму в південно-східній частині країни через початок польотів польської та союзницької авіації у повітряному просторі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ЗСУ відмінусували ще 1250 окупантів та 48 артсистем ворога.

Головне