росія заявила про намір змінити свою ядерну доктрину через "ескалаційний курс" Заходу

росія заявила про намір змінити свою ядерну доктрину через

росія збирається внести зміни до своєї доктрини щодо застосування ядерної зброї. Про це заявив заступник міністра закордонних справ рф Сергій Рябков, пише Reuters.

Дане рішення російський чиновник пояснив "ескалаційним курсом" Заходу, зокрема що стосується допомоги Україні.

"Ми просунулися у цьому напрямку (зміни ядернох доктрини, - ред.) і маємо чіткий намір внести корективи", - заявив представник російського зовнішньополітичного відомства.

При цьому він додав: "Це рішення пов'язане з ескалаційним курсом наших західних противників".

Водночас у Москві вкотре звинуватили Захід у використанні України як посередника для ведення війни проти росії з метою завдати "стратегічної поразки рф" та розколоти її.

Нагадаємо, існуюча ядерна доктрина рф від 2020 року говорить про те, що росія може застосувати ядерну зброю у разі ядерного або звичайного нападу, який загрожує існуванню держави. Російські чиновники вже неодноразово закликали свого диктатора Володимира Путіна знизити поріг для використання ядерної зброї, щоб "протверезити ворогів росії на Заході". 

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін неодноразово вдавався до ядерного шантажу, але він надто любить своє життя.

Головне