росія вивозить корисні копалини з тимчасово окупованих територій через Керченський міст, - британська розвідка

росія вивозить корисні копалини з тимчасово окупованих територій через Керченський міст, - британська розвідка

росія використовує Керченський міст для вивезення крадених корисних копалин з окупованих українських територій. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії

росія прагне видобувати та вивозити українські корисні копалини, такі як залізна руда, вугілля, титан, уран, марганець, золото та літій. Ці ресурси не лише задовольняють власні потреби росії, але й використовуються як інструмент для руйнування української економіки шляхом обмеження доступу до них та знищення інфраструктури.

Однією з причин, за даними британської розвідки чому росія прагне покращити транспортні мережі в тимчасово окупованій Україні, є саме бажання вивозити більше українських ресурсів. Російський окупаційний чиновник у Запорізькій області нещодавно заявив, що модернізація та будівництво нових автомобільних та залізничних шляхів сполучення з росією покращить логістику не лише для військових потреб, але й сприятиме експорту українського зерна та корисних копалин.

Наразі росія активно видобуває корисні копалини на південь від Дніпрорудного в Запорізькій області. Залізну руду вивозять залізницею через Крим та Керченський міст до росії. Ця діяльність несе в собі значні ризики, адже потяги змушені курсувати через райони, де діють українські партизани, які вже неодноразово здійснювали на них напади.

Як писали "Ми-Україна" раніше, служба безпеки України затримала двох агентів ФСБ, які діяли в Одеській та Дніпропетровській областях, коригували ракетно-дронові удари рф по військовій інфраструктурі ЗСУ.

Головне