росія вивела у море кораблі з крилатими ракетами, - ВМС

росія вивела у море кораблі з крилатими ракетами, - ВМС

У Чорному морі перебуває один ворожий корабель з крилатими ракетами “Калібр”. У Азовському морі таких кораблів налічується вісім, а в Середземному - два. Про це повідомляють Військово-морські Сили України. 

Станом на ранок суботи, 15 червня, у Чорному морі знаходиться один ворожий корабель, оснащений крилатими ракетами "Калібр" із загальним залпом до чотирьох ракет. 

В Азовському морі розташовано вісім ворожих кораблів, з яких три є носіями крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до 24 ракет. 

В Середземному морі перебувають два ворожих кораблі з крилатими ракетами "Калібр" загальним залпом до 12 ракет.

За останню добу через Керченську протоку пройшли 16 суден: до Чорного моря - вісім суден, з яких шість продовжили рух у напрямку Босфору, до Азовського моря - вісім суден, з яких одне прибуло з Босфору.

Також у ВМС наголосили - держава-агресорка продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі (SOLAS) 1974 року, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на своїх суднах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, протягом 14 червня було ліквідовано 1090 російських окупантів. З початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили загалом 525 150 особового складу.

Головне