росія у травні щодня втрачала на фронті понад 1000 солдатів убитими та пораненими, – NYT

росія у травні щодня втрачала на фронті понад 1000 солдатів убитими та пораненими, – NYT

У травні російська армія втрачала в Україні в середньому понад 1000 убитими й пораненими щодня. Про це повідомляє видання The New York Times. 

Попри такі втрати щомісяця рф набирає 25-30 тисяч солдатів – приблизно стільки, скільки залишають поле бою, повідомляє видання з посиланням на дані американських, британських та інших західних розвідувальних служб.

Як зазначають журналісти, втрати змушують росію відносно швидко відправляти новобранців в Україну, тому солдати, яких відправляють на фронт, погано підготовлені.

"Це дозволило її армії продовжувати посилати хвилю за хвилею війська на українську оборону, сподіваючись розгромити її і прорватися через лінію окопів. Це стиль ведення війни, який російські солдати порівнюють з тим, що їх кидають у м’ясорубку. Іноді такий підхід виявлявся ефективним, приносячи російській армії перемоги в Авдіївці та Бахмуті на сході України", – пише NYT.

Українські та західні офіційні особи кажуть, що цієї весни ця тактика була менш успішною, коли росія намагалася захопити територію поблизу Харкова.

Нагадаємо, армія рф вперше від початку запуску авіабомб по Харкову застосувала ФАБ-500 із модулем планування та корекції. Про це повідомив очільник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Як писали "Ми-Україна" раніше, новообраний президент Словаччини Петер Пеллегріні вперше зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським. Про це політик повідомив у соцмережі X.

Головне