росія тримає у Чорному морі два військові кораблі, - ВМС

росія тримає у Чорному морі два військові кораблі, - ВМС

В морях поблизу України зафіксовано десять ворожих кораблів. В Чорному морі наразі перебувають два кораблі противника, один з яких оснащений крилатими ракетами "Калібр".

Про це йдеться у повідоммленні ВМС ЗСУ.

В Азовському морі знаходяться ще вісім ворожих кораблів, два з яких мають на борту крилаті ракети "Калібр" з загальним залпом до 16 ракет.

Окрім того, окупанти тримають в Середземному морі два кораблі, оснащені крилатими ракетами "Калібр" з загальним залпом до 24 ракет.

За добу, в інтересах рф, через Керченську протоку пройшли:

  • до Чорного моря – шість суден, з них чотири продовжили рух у напрямку Босфорської протоки;
  • до Азовського моря – дев'ять суден, з них шість рухалися з протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ нагадують, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Нагадаємо, українські сили оборони 27 червня вбили та поранили щонайменше 1170 окупантів. Крім того, вони знищили один літак та 60 артилерійських систем. Загальні втрати живої сили військ агресора у війні становлять приблизно 540 490 осіб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Донецький напрямок залишається головним пріоритетом для російської армії, зокрема, складна ситуація спостерігається в районі Часового Яру.

Головне