росія тримає підводний ракетоносій в Чорному морі, Азовське - "чисте"

росія тримає підводний ракетоносій в Чорному морі, Азовське -

Російське ударне корабельне угруповання в Чорному морі станом на ранок 26 липня складається з одного корабля. Відповідні дані наводять у ВМС ЗС України. 

Вказане судно є носієм високоточного ракетного озброєння та споряджене чотирма крилатими ракетами "Калібр". 

Так само ракетоносії окупанти тримають в басейні Середземного моря. Там росіяни тримають на бойовому чергуванні два кораблі, один з яких має "Калібри" на борту. Потенційний сукупний залп оцінюється в 16 крилатих ракет.

Азовське море наразі вільне від присутності ворожих кораблів. 

ВМС ЗСУ також відзначили активний рух суден через Керченську протоку за минулу добу. До Чорного моря пройшли 10 суден, з яких чотири - продовжили шлях до Босфору. У зворотному напрямку, до Азовського моря, пройшли вісім суден, причому три з них прибули з боку Босфору.

Нагадаємо, напередодні речник ВМС Дмитро Плетенчук пояснив, чому росіянам довелось вивезти свої судна з акваторії Азовського моря. Він зазначив, що це рішення окупантами було прийнято на тлі успішного ураження Силами оборони України залізничного порому "Славянин". Речник підкреслив, що це вже третій уражений російський пором "і останній" в Азово-Чорноморському регіоні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна у ніч з 25 на 26 липня пережила чергову ворожу атаку із застосування ударних безпілотників. За даними Повітряних сил ЗС України, противник запустив 22 ударні дрони типу "Shahed" з окупованого Криму та російської Курської області.

Головне