росія тренувалася завдавати ядерних ударів по обʼєктах у Європі

росія тренувалася завдавати ядерних ударів по обʼєктах у Європі

Військово-морські сили росії тренувалися націлювати свої ракети з ядерними боєголовками по обʼєктах у Європі. Про це повідомило видання Financial Times.

Розсекречені документи, датовані періодом 2008-2014 років, розкривають перелік потенційних цілей для російських ракет подвійного призначення - як з конвенційними, так і з ядерними боєголовками. Презентаційні карти, ймовірно не призначені для безпосереднього бойового застосування, відображають 32 стратегічні об'єкти для атак російського флоту в європейському регіоні.

Балтійський флот рф, згідно з цими даними, переважно націлений на об'єкти в Норвегії та Німеччині. Серед визначених цілей - військово-морська база в норвезькому Бергені, а також радіолокаційні станції та об'єкти спеціального призначення.

Для Північного флоту росії як потенційні мішені визначено об'єкти оборонної промисловості. Зокрема, у списку фігурує суднобудівна верф у британському місті Барроу-ін-Фернесс, де виробляють військові кораблі та підводні човни.

Нагадаємо, національний банк України до кінця тижня планує фіналізувати рішення щодо обмеження p2p-переказів для фізичних осіб для боротьби із тіньовими схемами, заявив голова регулятора Андрій Пишний.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Сумщині ввели обмеження на переміщення усіх категорій громадян у прикордонній двадцятикілометровій зоні. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

 

Головне