росія тестує на Харкові свій модернізований смертоносний "мотлох", - Синєгубов

росія тестує на Харкові свій модернізований смертоносний

Харків став полігоном для експериментів російських військових. Росіяни застосовують проти міста найрізноманітніші види озброєння, включно з покращеними снарядами часів СРСР, розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

росія, за його словами. зіткнувшись з виснаженням запасів високоточної зброї, переходить до використання модифікованих боєприпасів радянської ери. Ціль цих експериментів - не військові об'єкти, а мирне населення Харкова.

"Ворог перетворює наше місто на випробувальний майданчик для свого смертоносного мотлоху", - заявив Синєгубов.

Нещодавній удар по школі в Харкові став першим застосуванням модифікованої авіабомби КАБ-250, оснащеної крилами та GPS-модулем. Ця "модернізація" перетворює застарілі боєприпаси на смертоносну загрозу нового рівня.

Особливу увагу привертає використання УМПБ 30-Д - модифікованої бомби вартістю близько 100 000 доларів. Це значно дешевше за "Калібри" (10 млн дол.) чи ракети С-400 (2 млн дол.) або С-300 (500 000 дол.), що робить їх привабливим варіантом для російських військових.

"росія економить на ракетах, але не на життях мирних українців", - констатував Синєгубов. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби внаслідок обстрілів до медичних закладів на Харківщині потрапило 19 осіб, серед яких двоє дітей 12 та 13 років. Троє постраждалих перебувають у важкому стані. В обласному центрі майже повністю зруйновано 40 приватних будинків, а вибуховою хвилею вибито понад 1000 вікон у багатоповерхівках. 25 червня близько 16:50 росіяни завдали авіаційного удару по селу Бобрівка, що у Вільхівській громаді Харківського району. По населеному пункту прилетіло щонайменше чотири КАБи.

 

Головне