росія розгорнула масштабну кампанію з дезінформації перед виборами у США

росія розгорнула масштабну кампанію з дезінформації перед виборами у США

російська влада розгорнула кампанію з маніпулювання громадською думкою в США, орієнтуючись на вразливі верстви американського суспільства. Для розповсюдження неправдивої інформації щодо президентської гонки в Сполучених Штатах Кремль залучає комерційні PR-агентства, що базуються в росії. Про це повідомили у виданні Associated Press.

"Американська громадськість має знати, що контент, який вони читають в Інтернеті, особливо у соціальних мережах, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників-американців чи походить зі Сполучених Штатів", – сказав чиновник з Офісу директор Національної розвідки.

Після низки резонансних подій у політичному житті США росія, Іран та Китай були змушені адаптувати свої стратегії інформаційного впливу. За оцінками експертів, саме росія залишається головним джерелом дезінформації в контексті виборчого процесу.

Представники влади, які побажали залишитися неназваними, повідомили журналістам на закритому брифінгу про нову тактику Кремля. Пов'язані з російською владою структури все частіше залучають вітчизняні маркетингові та PR-агенції для створення цифрової пропаганди, намагаючись при цьому приховати свою причетність.

Групи, пов’язані з Кремлем, все частіше наймають маркетингові та комунікаційні компанії, розташовані в росії, щоб ті виконали частину роботи зі створення цифрової пропаганди.

Нагадаємо, на Харківщині затримали 18-річного хлопця після того, як погодився на пропозицію незнайомця спалити автомобіль ЗСУ за гроші. Зловмисник був затриманий через дві доби після скоєння злочину.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у російському Курську вночі лунали вибухи. Місцева влада заявила, що над регіоном нібито вдалося збити кілька ракет. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Олексій Смирнов.

Головне