росія проводить наступальні дії на трьох напрямках: Сирський розповів про ситуацію

росія проводить наступальні дії на трьох напрямках: Сирський розповів про ситуацію

Російська армія наразі проводить наступальні дії на трьох напрямках фронту: Куп'янському, Лиманському та Бахмутському. Про це розповів  командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сирський у своєму Telegram-каналі.

За його словами, зокрема, Бахмутський напрямок є дуже важливим для російських загарбників, тому вони намагаються продовжувати там наступ. Там окупанти концентрують основні зусилля і ведуть штурми за участі найбільш боєздатних підрозділів десантних військ, морської піхоти та за участі колишніх злочинців у складах підрозділів "шторм z" та "шторм v".

Плани росіян бід Бахмутом є очевидними: вони збираються наступати на Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ, аби згодом вийти на адміністративні кордони Донецької області.

Водночас на Лиманському напрямку загарбники перейшли до регулярних атак на позиції українських військових в напрямках міст Макіївка та Тернів. Крім того, не припиняються бойові дії на Сіверському напрямку, де ворог активно використовує техніку під час ведення штурмових дій. Її постійно вдається знищувати українським захисникам.

У районі Синьківки на Харківщині не припиняються щоденні штурмові дії російських окупаційних військ, аби захопити населений пункт та створити там плацдарм для продовження наступу на районний центр, місто Куп’янськ.

"Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу. Втім, командири та штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога", - розповів Сирський.

Він зазначив, що на Бахмутському, Куп'янському та Лиманському напрямках Збройні сили України тримають оборону та знищують окупантів. Ворог постійно зазнає значних втрат та намагається поповнювати їх резервами штурмових батальйонів із колишніх в‘язнів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська армія зменшила кількість штурмів, але при цьому почала діяти більшою кількістю піхоти та бронетехніки під час одного штурму.

Головне