росія продовжує використовувати хімічні боєприпаси проти ЗСУ, – Генштаб

росія продовжує використовувати хімічні боєприпаси проти ЗСУ, – Генштаб

Ворог продовжує застосовувати проти Сил оборони спеціальні боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами. Про це повідомляє Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

За останній місяць зафіксовано 447 таких випадків, а загальна кількість з лютого 2023 року досягла 4 035.

Окупанти використовують заборонені речовини К-51 та РГ-ВО. Це порушує міжнародні конвенції, зокрема Конвенцію про заборону хімічної зброї, - йдеться у повідомленні.

Також є значна частка боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу.

"Цим росія грубо порушує правила ведення війни, ігнорує норми та зобов’язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення", — наголосили у відомстві.

Нагадаємо, федеральна служба кібербезпеки Німеччини виявила, що кібератаки проти країн НАТО та Євросоюзу здійснює російське злочинне кіберугруповання UNC2589 (також відоме як Cadet Blizzard або Ember Bear), яке працює на російське ГРУ. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, народний депутат Пушкаренко заявив про необхідність змін у керівництві Міністерства закордонних справ України, наголосивши на важливості ефективної дипломатії в умовах війни. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив народний депутат Пушкаренко.

 

Головне