росія продовжує спроби знищення України, - Генпрокурор

росія продовжує спроби знищення України, - Генпрокурор

Російські окупанти вранці 8 липня здійснила масований обстріл мирних міст України, серед яких Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ та Покровськ. В результаті атак загинуло понад 20 осіб, десятки поранених, зруйновано лікарню та житлові будинки.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Станом на 12:30 у Києві вже відомо про щонайменше дев'ять загиблих та 23 постраждалих. Руйнувань зазнала лікарня “Охматдит”, яка є унікальною дитячою медичною установою. Повністю зруйновано підʼїзд житлового будинку, і під завалами можуть залишатися люди. Наразі триває рятувальна операція.

У Кривому Розі загинуло 10 людей, понад 30 отримали поранення після ворожого удару двома ракетами по цивільному обʼєкту. У Покровську на Донеччині троє загиблих, у Дніпрі та на Київщині поранено по одній особі.

Генпрокурор України заявив, що сьогоднішній день є ще одним жахливим доказом геноцидального наміру Кремля. 

“Вперше з часів Гітлера в центрі Європі вчиняється геноцид. І світ не має права закривати на це очі”, - йдеться в повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, ранкова атака на "Охматдит" у Києві призвела до суттєвих руйнувань медичного закладу, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Головне