росія призупинила участь в ПА ОБСЄ

росія призупинила участь в ПА ОБСЄ

Держдума і Рада Федерації рф у середу ухвалили спільну заяву про припинення участі російської делегації у роботі Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ). Про це повідомляє телеграм-канал Ради Федерації.

"Протягом багатьох років ПА ОБСЄ ігнорує проблеми, пов'язані з порушенням прав національних меншин в Україні та в державах Балтії, свободи спілкування та навчання рідною мовою, не звертає уваги на блюзнірську героїзацію нацистів та їхніх поплічників, утиски й убивства журналістів, які виступають із позицією, відмінною від сформованої у Брюсселі та Вашингтоні", – наголошується в документі.

Голова Ради федерації Валентина Матвієнко доручила "негайно" надіслати телеграму про ухвалене рішення на сесію ПА ОБСЄ, яка відбувається цими днями в Румунії.

"Останньою крапкою" в ситуації, що склалася, російські парламентарі назвали "демонстративну" відмову Румунії у наданні віз членам делегації росії для участі в щорічній сесії ПА ОБСЄ в Бухаресті.

Румунія раніше відмовила членам російської делегації у візах через агресію росії проти України.

Нагадаємо, російські окупаційні сили почали атакувати Харків модифікованими керованими авіабомбами ФАБ-500, які здатні досягати будь-якої частини міста.

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупаційна влада переміщує мігрантів з тимчасово захопленого Маріуполя до околиць Часового Яру на Донеччині. Ці люди були раніше привезені російськими силами до окупованого міста. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

 

 

Головне