росія пошкодила 1147 культурних об'єктів в Україні, - Костін

росія пошкодила 1147 культурних об'єктів в Україні, - Костін

росія зруйнувала або пошкодила 1147 культурних об'єктів в Україні. Держава-терорист не лише знищує історичну спадщину, а й прагне стерти українську національну ідентичність.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін на полях Генеральної асамблеї ООН.

“Держава-терорист не лише знищує історичну спадщину, а й прагне стерти нашу національну ідентичність”, - зазначив Костін.

Він також розповів, що Офіс генпрокурора створив спеціалізований підрозділ, який проводить процесуальне керівництво у 75 справах про воєнні злочини, пов’язані з українською культурною спадщиною. Зокрема, йдеться про випадки знищення пам’яток та мародерства, масштаби якого порівнюються з викраденням культурних цінностей нацистами під час Другої світової війни.

Костін підкреслив важливість міжнародної спільноти у визнанні цих злочинів.

“Коли ми говоримо про геноцид, який росія чинить проти українців, то саме так він і виглядає”, - зазначив генпрокурор України.

Він закликав об’єднати зусилля для притягнення росії до відповідальності за ці варварські дії та запобігання незаконному обігу культурних цінностей.

“На окупованих територіях проводяться так звані “культурні чистки”. росія забороняє українську мову, освіту, книги. Незаконно депортованих дітей “перевиховують” у дусі російської пропаганди, позбавляючи їх української ідентичності”, - додав генпрокурор.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти в тимчасово окупованому Маріуполі (Донецька область) організували вивезення музейних експонатів і артефактів 11 століття на свою територію.

Головне