росія поширює фейк, нібито американські букмекери приймають ставки на політичні вбивства в Україні

росія поширює фейк, нібито американські букмекери приймають ставки на політичні вбивства в Україні

Російська пропаганда активно поширює фейк, що нібито американські букмекери почали приймати ставки на політичні вбивства в Україні. Про це повідомив Центр протидії інформації в Telegram-каналі.

Як зазначається, пропаганда під виглядом анонімних Telegram-каналів посилається на видання зі Сполучених Штатів Америки, зокрема, на MSNBC та NBC4 Washington. Там нібито пишеться про те, що букмекери почали приймати ставки на політичні вбивства в Україні.

Це фейкова інформація. У ЦПД наголосила, що статтей з відповідним змістом в обох виданнях немає. Пропагандисти намагаються надати своїм ІПСО більшого відчуття достовірності, коли прикриваються американськими виданнями.

На меті такої брехні стоїть ілюзія створення розколу між політичним та вищим військовим керівництвом України. Напередодні задля цього росіяни поширювали фейки про пошук масовки на підтримку головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Це також виявилось брехнею.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний і президент України Володимир Зеленський ставляться до чуток про конфлікт між ними з іронією. За словами Михайла Подоляка, немає жодного розколу між військовим і військово-політичним керівництвом. росія намагається отримати "класичний український внутрішній політичний розкол".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українців попередили про новий фейк російської пропаганди, спрямований на спровокування розколу військового та політичного керівництва країни. Ворожі ресурси поширюють фотографії "агітаційних листівок" із зображенням президента Володимира Зеленського та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Головне