росія почне нові агресивні війни, якщо її не зупинити, - Домбровскіс

росія почне нові агресивні війни, якщо її не зупинити, - Домбровскіс

Західні союзники мають об'єднати свої зусилля для протистояння російському вторгненню в Україну, в іншому випадку Кремль може розглядати можливість розширення за межі своїх територіальних кордонів і нападу на прилеглі європейські країни.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, передає Bloomberg.

"Мене найбільше турбує триваюча російська агресія проти України. Якщо ми не зупинимо Росію, є перспективи того, що Росія справді піде далі і почне нові агресивні війни, і вони відкрито про це говорять", - зазначив він під час виступу в Давосі.

Домбровскіс також застеріг, що 2024 рік може бути періодом труднощів через військові дії проти України та напруженість на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи може путін використати російськомовних балтійців, як привід для нової війни

Ці фактори можуть суттєво вплинути на торговельні операції та ланцюжки поставок, навіть не зважаючи на оптимістичний прогноз Світової організації торгівлі про зростання на рівні 3,3% до 2024 року, за його словами. Але існують певні потенційні ризики, які варто враховувати.

Нагадаємо, 18 січня голова військового комітету НАТО Роб Бауер і верховний головнокомандувач союзницькими військами в Європі Крістофер Каволі заявили про готовність Альянсу до можливого нападу росії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного.

Головне