росія почала прямі постачання нафти до КНДР всупереч санкціям ООН, – FT

росія почала прямі постачання нафти до КНДР всупереч санкціям ООН, – FT

росія почала постачати нафту безпосередньо до Північної Кореї всупереч санкціям ООН. Про це повідомляє видання Financial Times.

Згідно із супутниковими знімками, щонайменше 5 північнокорейських танкерів вийшли цього місяця з нафтопродуктами з порту Восточний на Далекому Сході росії.

Як пише видання, це ще більше зміцнює зв'язки між авторитарними режимами і завдає нового удару міжнародним зусиллям зі стримування Пхеньяну.

"Ці поставки нафти є повномасштабною атакою на режим санкцій, який зараз перебуває на межі краху", - сказав Х'ю Гріффітс, колишній координатор групи ООН, яка стежить за санкціями щодо Північної Кореї.

Нагадаємо, ситуацію в енергетичній системі Одещини вдалось стабілізувати. Обласний центр та Одеський район 26 березня повернулись до стабілізаційних відключень світла, інформує ДТЕК. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, країни-члени Північноатлантичного альянсу розглядають різноманітні концепції, включно зі сценарієм збиття ракет армії рф, які рухаються в бік НАТО, ще у повітряному просторі над Україною. Про це розповів заступник очільника МЗС Польщі Анджей Шейна, пише RMF24.

Головне