росія перекидає до Курської області менше сил, ніж хотіли б у ЗСУ, – The Economist

росія перекидає до Курської області менше сил, ніж хотіли б у ЗСУ, – The Economist

Мінімальна мета українських Сил оборони під час здійснення операції на російському прикордонні, ймовірно, полягає у тому, щоб відвернути увагу російських військ від Харківського та Донецького відтинків фронту - двох найгарячіших напрямків. Про це пише The Economist.

Видання зазначає, що, за попередніми даними, результати операції поки що неоднозначні. росія дійсно перекинула частину військ з Харківського фронту, але значно менше сил було знято з критично важливого Донецького напрямку.

"Їхні командири не ідіоти. Вони перекидають сили, але не так швидко, як нам хотілося б. Вони знають, що ми не можемо розширити логістику на 80 чи 100 км", - розповіло джерело видання з числа військових Генштабу ЗСУ.

Військові експерти застерігають від порівняння нинішньої операції з успішним наступом України в Харківській області наприкінці 2022 року. Російська армія тепер ставиться до війни серйозніше, і існує ризик потрапити в пастку.

Попри математично несприятливе співвідношення сил, операція вже покращила один важливий нематеріальний показник - моральний дух українських військових. Від урядових установ у Києві до прифронтових госпіталів, країна відчуває, що знайшла вразливе місце в обороні Володимира Путіна.

Солдати, попри втому та втрати, говорять, що не шкодують про участь у цій ризикованій операції.

"Вперше за довгий час у нас є рух, - говорить один з бійців, який брав участь в операції. - Я відчував себе тигром".

Як писав "Ми-Україна" раніше, партизанський рух “АТЕШ” зафіксував переміщення 10 КАМАЗів із особовим складом 810 обрмп з Донецької області до Курська.

Головне