росія навряд зможе "поглинути Захід цілком", - Орбан

росія навряд зможе

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що всі побоювання стосовно нападу росії на будь-яку країну-члена НАТО є безпідставними. Свою позицію він пояснив тим, що війна в Україні триває вже третій рік, що свідчить про обмежені можливості російської сторони. 

"Російська армія веде серйозну та важку війну з українцями. Якби росіяни були досить сильні, щоб здолати українців за раз, вони б це вже зробили", - цитує його слова Reuters

Оран також нагадав, на скільки спроможності Північноатлантичного альянсу перевищують ті, які має росія

"Я не вважаю логічним, що росія, яка не може навіть перемогти Україну, раптом прийде та поглине весь західний світ. Шанси на це вкрай малі", - наголосив він.

Угорський політик заявив, що вважає усі заяви про російську загрозу для країн НАТО "прелюдією до глибшого втручання Заходу у війну в Україні".

Нагадаємо, днями російське Міноборони підготувало документ, яким в одноосібному пропонує змінити кордони внутрішніх територіальних вод рф в акваторії Балтійського моря. Після цього у парламенті Естонії закликали НАТО "прокидатися", на таку ініціативу росії також відреагувала і Фінляндія. Згодом з сайту уряду рф законопроєкт про зміну кордонів в Балтиці зник.

Як писав "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗС Швеції Мікаель Бюден заявив, що російська армія може вторгнутися на шведський острів Готланд. Його захоплення дало б змогу диктатору Володимиру Путіну контролювати регіон Балтійського моря та шантажувати Північноатлантичний альянс, пояснив він. Зважаючи на загрози країни посилала свою військову присутність у Готланді.


 
 

 

 

Головне