росія націлилась на дискредитацію кампанії Гарріс, - Microsoft

росія націлилась на дискредитацію кампанії Гарріс, - Microsoft

Російські групи, що займаються дезінформацією, переорієнтували свою діяльність на підрив кампанії Камали Гарріс перед президентськими виборами у США 2024 року. Про це йдеться у свіжому звіті Microsoft, пише Axios.

Компанія виявила, що відома російська група впливу "Шторм-1516" створила та поширила в інтернеті два фейкових відео з метою дискредитації самої Гарріс та висунутого Демократичною партією на посаду віцепрезидента Тіма Волза. Ці матеріали розповсюджувалися через вебсайт, що імітував місцеве новинне видання Сан-Франциско.

"В одному з них стверджувалося, що група прихильників Гарріс нападає на учасника мітингу Трампа. У другому відео актор ділиться хибними твердженнями про те, що віцепрезидентка Гарріс паралізувала дівчинку в автокатастрофі 2011 року, в якій зникла з місця ДТП", - пише видання.
 
Microsoft також зазначає, що інша російська група, "Шторм-1679", також зосередила свою увагу на Гарріс після завершення Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Експерти очікують посилення дезінформаційних кампаній в останні тижні перед виборами. Існують також побоювання щодо можливих кібератак, спрямованих на створення страху перед зривом виборів безпосередньо перед або в день голосування.

Відповідна інформація, як пише видання, була оприлюднена напередодні слухань у сенатському комітеті з розвідки щодо іноземних загроз президентським виборам 2024 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Папа Франциск назвав обох кандидатів у президенти США - Дональда Трампа та Камалу Гарріс - "противниками життя" та закликав вірян обирати "менше зло" на листопадових виборах.

Головне