росія наростила ударне корабельне угруповання в Чорному морі: скільки носіїв "Калібрів"

росія наростила ударне корабельне угруповання в Чорному морі: скільки носіїв

Ситуація в акваторіях Чорного та Азовського морів зазнала змін. Ворог збільшив свою присутність, вивівши додатковий ракетоносій, свідчать дані ВМС ЗС України станом на ранок 29 липня 2024 року. 

Так, на 6-у ранку  Чорноморській акваторії нараховувалось два ворожі кораблі, обидва з яких є носіями крилатих ракет "Калібр". Загальний залповий потенціал цієї групи становить до восьми ракет. 

Примітно, що в Азовському морі не зафіксовано жодного російського корабля. Водночас у Середземному морі перебуває один ворожий корабель, проте без крилатих ракет "Калібр" на борту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР розкрили, де росія переховує залишки Чорноморського флоту

Протягом доби спостерігалась активність у Керченській протоці. До Чорного моря пройшли вісім суден, з яких одне продовжило рух у напрямку протоки Босфор. У зворотному напрямку, до Азовського моря, пройшли дев'ять суден, причому два з них прибули з боку Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - наголошують у ВМС. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, віднедавна росіяни повністю зупинили практику утримування своїх бойових кораблів в басейні Азовського моря. У ВМС ЗСУ розповіли, що стало причиною цього. Відповідне рішення окупанти прийняли на тлі успішного ураження Силами оборони України залізничного порому "Славянин". Це вже третій уражений російський пором "і останній" в Азово-Чорноморському регіоні. 

 
 

Головне