росія намагається відтіснити ЗСУ від Вовчанська, українські захисники прочісують околиці - Генштаб

росія намагається відтіснити ЗСУ від Вовчанська, українські захисники прочісують околиці - Генштаб

Ворожі війська намагаються відтіснити Збройні Сили України в районі Вовчанська, а Сили оборони прочісують околиці міста. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

В Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що на Харківському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення. Росіяни намагаються відкинути наші підрозділи в районі Вовчанська.

"Наші воїни дають відсіч, ведуть вогонь на ураження, а в місті продовжують прочісувати північно-західну околицю", - додали в Генштабі.

Також росіяни повторно завдали авіаційних ударів у районах Липців і Малої Данилівки, а також використовували авіацію для ударів по районах Волохівки та Земляного Яру.

"Попри це, в громаді досі залишається 671 людина. Силами військової адміністрації та волонтерів продовжуємо вивозити людей. На жаль, темпи евакуації не дуже високі, бо більшість тут — люди похилого віку, яким дуже важко покинути рідне місто. Їм важко залишити хай і зруйновані, але свої будинки", - написав Філашкін. 

Нагадаємо, у Харківській області протягом 15 травня українським Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію.  Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.  

На прикордонні Харківщини тривають захисні дії. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники атакували населений пункт Степногірськ Запорізької області, в результаті поранення отримали троє мирних жителів. Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Головне