росія хоче розмістити свою військову базу в країнах Африки, – ISW

росія хоче розмістити свою військову базу в країнах Африки, – ISW

Міністерство оборони російської федерації продовжує здійснювати заходи для поширення впливу росії в країнах Африки, зокрема, у Буркіна-Фасо.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

26 січня підконтрольний Міноборони рф "Африканський корпус" повідомив про прибуття російської делегації до міста Уагадугу, Буркіна-Фасо. Ця делегація обговорюватиме питання прав та обов'язків російського військового контингенту в Буркіна-Фасо та майбутню співпрацю між країнами.

Відомий військовий блогер, пов'язаний з Кремлем, стверджує, що Буркіна-Фасо може стати ключовим центром координації для членів Сахельського альянсу, який включає у себе Буркіна-Фасо, Нігер і Малі. Російська присутність в Сахелі передбачає довгострокові відносини, а також конкуренцію з французькими ЗМІ.

Директор російського офіцерського союзу міжнародної безпеки (РОСБ) Олександр Іванов наголошує на значущості російського військового контингенту в ЦАР. Він вважає, що цей контингент посилить позиції Росії в регіоні. Однак він визнає, що заяви радника президента ЦАР про 10 тисяч військових на російській базі у ЦАР є перебільшеними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська виборча кампанія та слабкості образу царя-полководця

Варто також зазначити, що Міністерство фінансів США 26 січня 2023 року ввело санкції проти РОСБ та Іванова за їхню діяльність в ЦАР. Це свідчить про успішне об'єднання деяких колишніх структур ПВК "Вагнер" у ЦАР.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США схвалили продаж 40 нових винищувачів F-16 Туреччині.

Головне