Росія ініціювала неформальне засідання Радбезу ООН за участі Захарченка

Росія ініціювала неформальне засідання Радбезу ООН за участі Захарченка

Росіяни хочуть провести неформальне засідання Радбезу ООН, щоби просунути тему "нацизма в Україні". 

За інформацією ГУР МО, росіяни хочуть скористатися так званою "формулою Аррія", щоб просунути слухачам вже звичні наративи про "неонацистську природу київського режиму та його збройних формувань". Також серед озвучених тем: "історія нацизму в Україні та його сучасний стан", "злочини націоналістичних батальйонів проти мирного населення на сході та півдні України".

Серед запрошених рф гостей - голова МВС України часів Януковича Віталій Захарченко, один з командирів "Беркуту" та кілька російських пропагандистів. Вестиме засідання постійний представник рф в ООН Василь Небензя.

"Формула Аррія" — це формат неформальних зустрічей, на якому представники країн можуть провести відвертий обмін думками. На них не діють жорсткі процедурні правила, і залучаються учасники, які не дотичні до дипломатичної роботи.

Нагадаємо, у грудні Мінфін залучив 5 мільярдів доларів зовнішнього фінансування від міжнародних партнерів. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

"У грудні 2023 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло близько $5 млрд зовнішнього фінансування. Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали 11% із загального обсягу фінансової допомоги", - ідеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за 2023 рік СБУ знищила понад 500 російських танків. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Бійці спецслужби боронять Україну і нищать ворожу техніку на східному та південному фронтах. Серед знищених танків окупантів - новітні Т-90 і Т-90М, вартість кожного з яких перевищує 5 мільйонів доларів.

 

Головне