росія готує ІПСО щодо масованих обстрілів української енергетики

росія готує ІПСО щодо масованих обстрілів української енергетики

Після масованих обстрілів росія готує низку інформаційно-психологічних операцій щодо енергетичної інфраструктури України, щоб посіяти паніку серед населення. Про це повідомив Центр протидії дезінформації.

В Центрі протидії дезінформації стверджують, що таким чином росіяни хочуть посіяти паніку серед населення. Зокрема за рахунок розміщення фейків щодо "знищення греблі", а також тверджень, що "Україна повністю залишиться без світла".

"Вся ця інформація не відповідає дійсності. Закликаємо довіряти офіційним джерелам інформації. Також нагадуємо медіа, Телеграм-каналам, блогерам, дописувачам в Х та в інших соцмережах: знімати відео, викладати фото наслідків ракетних ударів до моменту публікації в офіційних джерелах інформації, тим паче, до моменту відбою, заборонено", - йдеться в заяві ЦПД.

У ЦПД закликали довіряти лише офіційним джерелам інформації. А також нагадали, що знімати відео, викладати фото наслідків ракетних ударів до моменту публікації офіційними джерелами інформації, тим більше, до моменту відбою – заборонено.

Нагадаємо, на засіданні уряду погодили створення Центру авіації, який діятиме при Службі безпеки України. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на ДніпроГЕС, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. Про це повідомили в Міненерго.

Однак електроенергію станція поки не виробляє.

Головне