росія блокує месенджер Signal, щоб обмежити можливості комунікації для своїх громадян, - британська розвідка

росія блокує месенджер Signal, щоб обмежити можливості комунікації для своїх громадян, - британська розвідка

російська влада продовжує спроби обмежити можливості комунікації для громадян, блокуючи використання месенджерів. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Офіційне обґрунтування полягає в тому, що це робиться для "запобігання використанню месенджера в екстремістських або терористичних цілях".

"Деякі коментатори припустили, що заборона спрямована на запобігання розповсюдженню інформації про вторгнення України в Курську область, але це вкрай малоймовірно", - йдеться у повідомленні.

Обмеження на використання месенджера Signal впроваджуються з метою "запобігання використанню месенджера в екстремістських або терористичних цілях".

Проте деякі коментатори вважають, що справжня мета може полягати у стримуванні поширення інформації про конфлікти, наприклад, про можливе вторгнення України в Курську область, хоча британська розвідка вважає цей сценарій малоймовірним.

На думку розвідки, обмеження Signal, яким активно користуються незалежні журналісти та опозиційні активісти для обходу російської системи електронного моніторингу, ймовірно, має на меті посилити здатність російської влади контролювати приватні комунікації громадян, що критично налаштовані до режиму.

Ці заходи відбуваються на тлі посилення державного контролю за доступом до медіа та інформації, включаючи блокування незалежних медіа, YouTube та WhatsApp в росії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у пресслужбі ДТЕК пояснили, що відключення світла, викликані аномальною спекою, пов'язані з пошкодженням або знищенням 50% гідроелектростанцій і 90% теплових електростанцій внаслідок російських обстрілів. Про це повідомляють у ДТЕК.

 

Головне