росія атакувала Україну ракетами та 136 дронами-камікадзе: сили ППО збили 51 ворожу ціль.

росія атакувала Україну ракетами та 136 дронами-камікадзе: сили ППО збили 51 ворожу ціль.

росія здійснила масштабну повітряну атаку на Україну та використали 136 дронів-камікадзе та дві ракети. Про це повідомили в  Повітряних силах ЗСУ.

Станом на 7:00 ранку українські сили протиповітряної оборони знищили 51 безпілотник типу "Шахед".

Атака охопила широку географію: ворожі БПЛА були збиті над Сумською, Черкаською, Кіровоградською, Тернопільською, Херсонською, Харківською, Житомирською, Донецькою, Дніпропетровською, Миколаївською, Київською, Полтавською, Чернігівською та Чернівецькою областями.

Також, окупанти застосували зенітну керовану ракету С-300/400 по Донеччині та керовану авіаційну ракету Х-59 по Чернігівщині.

Українські військові повідомляють, що внаслідок активної протидії засобів радіоелектронної боротьби 60 російських безпілотників були локаційно втрачені у різних регіонах України, а два повернулися у напрямку росії.

Станом на ранок понад 20 ворожих дронів все ще знаходилися в повітряному просторі України. Бойова робота з їх знищення триває.

Нагадаємо, під час нічної атаки шахедами, 16 жовтня, окупаційні війська рф завдали удару по одному з промислових об'єктів у Тернопільській області, спричинивши масштабну пожежу.

Головне