росія атакує Україну "шахедами": на Київщині працювала ППО

росія атакує Україну

У ніч на четвер, 25 липня, збройні сили рф здійснили атаку на територію України з використанням безпілотних літальних апаратів. Системи протиповітряної оборони були активовані в Київській області для протидії цій загрозі. Про це повідомляють Повітряні сили. 

Увечері, о 23:33, на Херсонщині було виявлено групу ворожих безпілотників. Спочатку вони прямували до Одеської області, але згодом змінили курс на Миколаївщину.

Опівночі ситуація розвивалася динамічно: дрони рухалися південною частиною Миколаївської області у північно-західному напрямку, наближалися до Ізмаїльського району Одещини з боку Чорного моря, а також прямували до Бериславського району на Херсонщині.

За чверть години після півночі безпілотники зафіксували у Березівському районі Одеської області, де вони тримали північно-західний курс.

У ніч на 25 липня системи протиповітряної оборони Київської області були приведені в дію.

Київська обласна військова адміністрація повідомила про це о 02:50, зазначивши виявлення безпілотних літальних апаратів у повітряному просторі регіону та активну роботу сил ППО по цих цілях.

За інформацією Київської міської військової адміністрації, всі дрони, що наближалися до столиці, були успішно знешкоджені засобами протиповітряної оборони.

На момент повідомлення у Києві не було зафіксовано жодних руйнувань чи постраждалих. Проте КМВА наголосила, що оперативні дані продовжують оновлюватися та уточнюватися.

"У повітряному просторі зафіксовано БпЛА. Сили ППО працюють по цілях", - йдеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Державній службі з надзвичайних ситуацій показали наслідки удару російських окупантів по Харкову вдень 24 липня.

 

Головне