Рятувальники загасили масштабну пожежу в нацпарку "Святі гори" на Донеччині

Рятувальники загасили масштабну пожежу в нацпарку

Впродовж 8 днів рятувальники ДСНС боролися з масштабною лісовою пожежею, що виникла на території національного природного парку "Святі гори" в Краматорському районі внаслідок ворожого авіаудару. Про це повідомила пресслужба ДСНС.

За повідомленням ДСНС, пожежу вдалося ліквідувати на загальній площі 6000 гектарів. Під час гасіння вогню було пошкоджено 43 житлові будинки, 3 господарські споруди, 8 автомобілів та автопричіп. Також довелося евакуювати 3 особи.

До ліквідації пожежі були залучені підрозділи ДСНС з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської та Харківської областей. Ускладнювало ситуацію забруднення території лісу вибухонебезпечними предметами.

Для гасіння пожежі рятувальники використовували, зокрема, тактичного робота Magirus Wolf С1. Завдяки злагодженим діям спеціалістів ДСНС вдалося приборкати потужну пожежу та запобігти масштабнішим наслідкам ворожого авіаудару.

Нагадаємо, уряд Швеції оголосив про виділення чергового, 17-го за рахунком, пакету військової допомоги для України. Новий пакет складає 4,6 мільярдів шведських крон, що дорівнює приблизно 400 мільйонам євро. Про це повідомляє пресслужба уряду Швеції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська керованими авіабомбами по Сумському району Сумської області, є постраждалі. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація. 

Головне