Різдво 25 грудня буде робочим днем, - прем'єр Шмигаль

Різдво 25 грудня буде робочим днем, - прем'єр Шмигаль

Різдво цього року у понеділок, 25 грудня, буде офіційно робочим днем. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, для всіх органів влади та державних підприємств понеділок, 25 грудня, буде робочим днем, як і для підприємств критичної інфраструктури. При цьому приватний бізнес може встановлювати робочий графік у цей день на власний розсуд.

"Цього року ми вперше всією Україною будемо відзначати Різдво Христове за новим стилем — 25 грудня. Після війни цей день буде святковим і вихідним. Але зараз війна, тому для всіх органів влади та державних підприємств 25 грудня буде робочим днем, як і для підприємств критичної інфраструктури", - пояснив очільник українського уряду.

Нагадаємо, Національний банк України випустив памʼятні різдвяні монети у вигляді дзвоників, які присвячені відомій колядці Щедрик в обробці композитора Микола Леонтовича. Як зазначається, очільник НБУ Андрій Пишний із заступником голови Місії США в Україні Робертом Нідемом презентували набір пам’ятних монет під назвою "Щедрик – колядка дзвонів", у який входять три монети, у четвер, 21 грудня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Україну, у місто Ужгород, у неділю, 10 грудня, привезли Вифлеємський вогонь миру та передали Кафедральному греко-католицькому собору. Вогонь вп'яте привозять в Україну зі Словаччини. Вперше вогонь привезли у 2018 році у той самий храм. З вогнем у собор прийшли пластуни станиць Ужгорода та Мукачева. 

Головне