Рівень споживання електроенергії зростає, - “Укренерго”

Рівень споживання електроенергії зростає, - “Укренерго”

Споживання електроенергії в Україні станом на ранок 10 жовтня збільшилося на 5%, а через бойові дії та інші причини знеструмлено 515 населених пунктів.

Про це повідомляє “Укренерго”. 

За даними на 9:30, споживання електроенергії зросло на 5% порівняно з попереднім днем. Максимальне навантаження зафіксоване 9 жовтня ввечері, на рівні попереднього робочого дня. Через дев’ять масованих атак енергосистема України продовжує відновлюватися, проводяться аварійні та планові ремонти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергоатом достроково завершив ремонти АЕС, всі енергоблоки готові до зими

У години пікового навантаження зберігається дефіцит потужності, тому громадян закликають користуватися потужними електроприладами з 10:00 до 16:00. Імпорт електроенергії відбуватиметься з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 2 295 МВт·год.

“Через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлені 515 населених пунктів. Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській і Харківській областях”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна здатна пережити зиму 2024-2025 років без систематичних відключень електроенергії, якщо російські війська не завдадуть серйозних пошкоджень ключовим енергетичним об'єктам.

Як писали “Ми-Україна” раніше, міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив про кадровий дефіцит серед комунальних служб, рятувальників і поліцейських у місті, що стало наслідком війни. Частина працівників наразі захищає місто в лавах Сил оборони, що створює труднощі в забезпеченні належного функціонування служб.

Головне