Рішення щодо законопроєкту про мобілізацію ухвалять наступного тижня, - Костенко

Рішення щодо законопроєкту про мобілізацію ухвалять наступного тижня, - Костенко

Рішення щодо законопроєкту про мобілізацію остаточно ухвалять в Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки наступного тижня, приблизно 8-9 січня.

Про це заявив полковник Служби безпеки України, секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Роман Костенко в ефірі телемарафону.

"Ми йдемо постатейно. У законопроєкті про мобілізацію є 73 сторінки тільки порівняльної таблиці. Практично до кожної норми є питання щодо технічного написання або визначення відношення її до інших законів. ... Реальне прийняття рішення по законопроєкту комітетом буде на наступному тижні. Плануємо 8-9 січня", - розповів секретар.

За його словами, наразі йде заслуховування в комітеті. Він також зазначив, що комітет планує заслухати доповідь від Міністерства фінансів, яка стосується коштів необхідних для мобілізації.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що 27 грудня відбулась нарада представників Офісу омбудсмана з фахівцями Міноборони, під час якої було досягнуто компромісів щодо юридичних не відповідностей в проєкті закону про мобілізацію. Дмитро Лубінець також озвучив позиції міністра оборони України Рустема Умєрова.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний пояснив щодо мобілізації 400-500 тис. українців - військове командування запит на цифри не робило. Він додав, що цю цифру військове командування сформувало на наступний рік і продовжує здійснювати свої повноваження відповідно до того функціоналу, яким ми наділені.

Головне