Стратегічні апетити росії за рік повномасштабної війни значно зменшилися, - Забродський

Стратегічні апетити росії за рік повномасштабної війни значно зменшилися, - Забродський

Генерал-лейтенант Михайло Забродський розповів про зміну в тактиці та стратегії армії окупантів з 2014 року. За його словами, "стратегічні апетити" рф за рік повномасштабної війні сильно зменшилися.

Про це він сказав в інтерв’ю Лівому берегу.

"Найголовніша відмінність – це непомірне збільшення масштабу бойових дій і, відповідно, номенклатури засобів ураження, які використовують під час їхнього ведення. Якщо далекого вже 2014 року застосування авіації було лише епізодичним та окремим елементом бойових дій, то нині це повсякденна практика. Ми все це відчули весною 2022 року й досі відчуваємо на собі", - розповів Забродський.

Що стосується зміни в діях ЗС рф, генерал-лейтенант сказав, що вони стосують постійної зміни глибини завдавання ударів і переліку цілей, до якого належать об’єкти критичної та елементи енергетичної інфраструктури. Також намагання окупантів унеможливити нормальне функціонування держави, позбавити мирне населення звичних побутових умов.

Він зауважив, що стратегія "позбавити мирне населення звичних побутових умов", ймовірно, зберігатиметься і надалі. Та додав, що рф робить основну ставку на використання засобів ураження, у першу чергу артилерії.

"Утім можемо констатувати, що дії наземних підрозділів противника останнім часом достатньо обмежені. (…) Спокійніше дихати ми зможемо, коли матимемо здатність знищувати засоби повітряного нападу", - резюмував Забродський.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, генсек НАТО Єнс Столтенберг прибув з візитом до Києва. Його прибуття не було анонсовано раніше.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.