Річниця війни в Грузії: Азербайджан нагадав, що не підтримує окупацію Абхазії та Північної Осетії

Річниця війни в Грузії: Азербайджан нагадав, що не підтримує окупацію Абхазії та Північної Осетії

Азербайджан у 15-ту річницю війни росії проти Грузії нагадав, що не підтримує окупацію Абхазії та Північної Осетії.

Про це заявила пресслужба Міністерства зовнішніх справ країни на сторінці у Twitter. Як зазначається, Азербайджан продовжує "надавати великого значення співпраці зі своїм сусідом та партнером Грузією".

"Ми повністю підтримуємо врегулювання конфлікту в Грузії на основі суверенітету та територіальної цілісності держав у рамках міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні МЗС.

При цьому Азербайджан від початку повномасштабного вторгнення неодноразово висловлював підтримку Україні і не визнавав окуповані росією території.

Нагадаємо, у середу, 11 січня, Азербайджан передав Україні чергову допомогу для енергетичного сектора. Відомо, що нова партія допомоги надійшла від однієї з азербайджанських компаній. Вона складається з 45 електростанцій резервного живлення потужністю від 94 до 150 кВА. Їхня загальна вартість становить понад 450 тисяч доларів.

Міністр енергетики України Герман Галущенко подякував своєму колезі, міністру енергетики Азербайджану Парвізу Шахбазову за швидку реакцію та дієву і вчасну підтримку.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, влада Азербайджану прийняла рішення подвоїти видобуток газу і постачати його в 10 країн Європи. Про це заявив президент Держнафтокомпанії Азербайджану (ДНКАР) Ровнаг Абдуллаєв. Зазначається, що Україна також зацікавлена в азербайджанському газі.

"Звичайно, наш видобуток та експорт зростатимуть. Тому що ми збільшимо видобуток на існуючих газових родовищах і очікуємо на видобуток природного газу на нових родовищах найближчими роками", - наголосив президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Головне