Rheinmetall поставить Україні ще одну партію БМП Marder влітку

Rheinmetall поставить Україні ще одну партію БМП Marder влітку

Німецький виробник зброї Rheinmetall має намір поставити Україні додаткові 20 одиниць бойових машин піхоти Marder.

Про це повідомило видання Welt. Як зазначається, компанія вже підтвердила графік виконання. Його було оголошено на початку червня. Уряд Німеччини заплатить за техніку, яка перебувала на складах Бундесверу.

Таким чином Україна отримає загалом 60 одиниць Marder.

  • 40 від Rheinmetall;
  • 20 зі складів Бундесверу.

Зокрема, виробник Rheinmetall пропонує ще 60 одиниць бойових машин піхоти. Питання щодо цього вже вирішується на заводах в Унтерлюсі та Касселі. З 60 одиниць - 10 можуть бути завершені щомісяця.

Крім того, Греція також цього літа отримає 40 одиниць Marder. Це частина кругового обміну, в рамках якого країни НАТО передають Україні іншу військову техніку радянського виробництва.

Нагадаємо, концерн Rheinmetall отримав від Міністерства оборони Німеччини замовлення на підготовку до відправлення Україні 20 бойових машин піхоти Marder. За попередніми данимми, БМП мають доставити в Україну до кінця липня. Концерн Rheinmetall модернізує для України старі танки, які використовуються на фронті.

Наразі Україні вже поставлено 40 Marder: 20 – зі складу Rheinmetall, і ще 20 – зі складів Бундесверу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українське оборонне відомство опублікувало світлини однієї з переданих Україні бойових машин піхоти Bradley після обстрілу. Машина на знімках пережила ворожу атаку з реактивної системи залпового вогню “Град”.

Головне