Rheinmetall передасть Україні додаткові мобільні шпиталі

Rheinmetall передасть Україні додаткові мобільні шпиталі

Німецька компанія Rheinmetall надасть Україні вісім додаткових станцій передових хірургічних бригад для потреб армії. Це передбачає контракт, який Міністерство оборони України уклало з Rheinmetall, повідомили у пресслужбі компанії.

Згідно з оприлюдненою інформацією, передача додаткових мобільних шпиталів Україні є частиною ініційованої німецьким урядом програми зі зміцнення обороноздатності України.

Очікується, що передача станцій передових хірургічних бригад розпочнеться цього року та закінчиться до кінця 2026 року. 

"Медичні установи від Rheinmetall вирізняються високою мобільністю, швидкою експлуатацією та високою якістю. Нове замовлення підкреслює, що наші перші поставки в Україну медичної техніки виправдали себе. Ми раді зіграти важливу роль у підтримці українських військ, зокрема й медичною допомогою", - заявив генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер.

Поставки також передбачають тижневе навчання українських військових у Німеччині з експлуатації нових медстанцій.

Станції передових хірургічних бригад: що це таке

Станції передових хірургічних бригад (FST) призначені для оперативного медичного втручання на лінії фронту. Вони дозволяють проводити складні операції та стабілізувати стан тяжкопоранених бійців у найкоротші терміни, завдяки чому істотно зростають шанси на порятунок життя постраждалих під час боїв бійців.

Медстанції обладнані найпередовішою технікою, зокрема рентгеноконтейнерами, операційними та блоками інтенсивної терапії.

Як повідомляли "Ми-Україна", компанія Rheinmetall отримала перше замовлення від українського уряду на будівництво заводу боєприпасів, про яке було оголошено в лютому 2024 року.

Головне