рф змінює тактику масованих ударів по Україні, - британська розвідка

рф змінює тактику масованих ударів по Україні, - британська розвідка

Останні ракетні атаки на Україну свідчать про те, що російські війська акцентують удари на об'єктах оборонної промисловості, а не на енергетичних об'єктах, як це відбувалося минулої зими.

Інформацію про це оприлюднило Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі Х.

У розвідці розповіли, що починаючи з 29 грудня 2023 року, росія збільшила інтенсивність ракетних ударів великої дальності проти України. рф використала значну кількість крилатих ракет, випущених з повітря, і балістичних ракет, які вона накопичила протягом останніх місяців. Здається, що цілями останніх ударів були об'єкти оборонної промисловості України.

Міністерство оборони також додало, що цей підхід відрізняється від минулої зими, коли росіяни в першу чергу обстрілювали українську енергетичну інфраструктуру.

"Здавалося, що росія планує відновити цю кампанію з ударами по енергетичній інфраструктурі на початку грудня 2023 року", - відзначили у відомстві.

Це рішення рф, ймовірно, є тимчасовим і представляє собою зміну в стратегії обстрілів України.

"Майже безумовно, планувальники росії розпізнають зростаючу важливість потужностей оборонної промисловості, готуючись до тривалої війни", - підбиває підсумок Міністерство оборони.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, під час масованої ракетної атаки російських військ у Києві 2 січня постраждав виробничий об'єкт та склад компанії M-Tac (Militarist Tactical), яка спеціалізується на виробництві тактичного спорядження, військового одягу і взуття.

Головне