рф збільшила витрати на війну через контрнаступ ЗСУ, - британська розвідка

рф збільшила витрати на війну через контрнаступ ЗСУ, - британська розвідка

Російська влада збільшила витрати на оборонні заходи у регіонах, що межують з Україною. Бюджет росії на військові витрати у 2023 складає близько 6,6 трильйонів рублів (85,8 мільярдів доларів).

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

У червневому звіті Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем світу (SIPRI) оцінив, що бюджет росії на військові витрати у 2023 складає близько 6,6 трлн рублів (85,8 млрд. дол).

"Це близько 4,4% ВВП росії порівняно з 3,6% у 2021 році, до вторгнення в Україну", – йдеться в повідомленні.

Водночас окупанти використовують велику кількість мін для стримування просування Сил оборони України. На цих територіях рф застосовує дрони, гелікоптери й артилерію для ударів по українській бронетехніці. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у своєму Twitter.

В деяких районах щільність замінування вказує на те, що росія, ймовірно, використала набагато більше мін, ніж передбачено її військовою доктриною.

Незважаючи на успіх росії на цьому етапі, її сили продовжують страждати від ключових слабкостей, особливо перенапружених підрозділів і нестачі артилерійських боєприпасів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, глава Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що Україна не отримає сучасні західні винищувачі, поки не завершиться її контрнаступ.

Головне