рф збільшила кількість кораблів у морі: скільки ракетоносіїв

рф збільшила кількість кораблів у морі: скільки ракетоносіїв

Російські війська на ранок 27 січня вивели у Чорне море шість кораблів, включаючи чотири носії крилатих ракет "Калібр", які в змозі запустити до 22 ракет.

Цю інформацію оприлюднили Військово-морські сили Збройних Сил України.

Крім того, в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель.

У Середземному морі також патрулюють два ворожі кораблі, один із них - носій крилатих ракет "Калібр", здатний випустити до восьми ракет.

Також повідомляється, що російська федерація продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Варто додати, що російська армія щодня збільшує кількість кораблів-носіїв ракет у Чорному морі.

Якщо 25 січня загальна кількість ракет, що могли бути випущені, становила до восьми Калібрів, то 26 січня на суднах противника, які були виведені рф на бойове чергування, вже було близько 14 ракет.

27 січня ракетні кораблі можуть бути завантажені приблизно 22 ракетами "Калібр".

Нагадаємо, Силам оборони вдалося відбити 86 російських атак, найбільше - на Мар'їнському та Авдіївському напрямках, і ліквідувати ще 770 окупантів. Загалом росія вже втратила в Україні 381 370 військових.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 27 січня сили протиповітряної оборони знищили чотири безпілотники типу Shahed, якими російські окупанти намагалися атакувати Україну.

Головне