рф затримує репатріацію тіл загиблих захисників України, - Координаціний штаб

рф затримує репатріацію тіл загиблих захисників України, - Координаціний штаб

росія блокує обміни полоненими та відмовляється повертати в Україну тіла загиблих захисників. Про це повідомив керівник Секретаріату Координаційного штабу Богдан Охріменко.

"Усі наші заклики повернути в Україну тіла Захисників, ігноруються російською стороною - вони безпідставно вімовляються це робити", - йдеться у повідомленні.

Так, залишається відкритим питання передачі тіл військовополонених, які, за твердженням російської сторони, загинули у літаку Іл-76 наприкінці січня 2024 року.

"Крім того, залишається відкритим питання передачі Україні тіл військовослужбовців, які нібито загинули в авіакатастрофі Іл-76 біля Білгорода наприкінці січня", – додав він.

Координаційний штаб продовжує працювати в цьому напрямку.

Нагадаємо, Верховна Рада на своєму засіданні у повторному другому читанні не проголосувала за закон щодо адміністративної відповідальності за порушення комендантської години та повністю його відхилила. Про це повідомив нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк. За його словами, "за" проголосували лише 190 депутатів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Ізраїль оголосив про відкликання свої послів з Ірландії та Норвегії на тлі анонсованих планів цих двох країн офіційно визнати Палестину. Про повідомляє Reuters. 

Головне