рф за тривалістю життя чоловіків опустилась до рівня Гаїті, - The Economist

рф за тривалістю життя чоловіків опустилась до рівня Гаїті, - The Economist

Очікувана тривалість життя чоловіків у рф за останні роки скоротилась в середньому на п'ять років. Тобто вони живуть в середньому до 64,2 років, як і на Гаїті, пише The Economist.

Для порівняння видання наводить тривалість життя чоловіків у Японії, там вони живуть на 18 років більше.

Надалі цифри будуть ще сумнішими, адже у рф проходить масова мобілізація і люди емігрують з країни у гігантських масштабах. За прогнозом ООН, до 2050 населення рф скоротиться до 133 млн осіб — рівня РРФСР початку 1970-х, або Російської імперії 1897 року.

"Кількість росіян, народжених у квітні 2022 року, була не більшою, ніж у місяці гітлерівської окупації. І оскільки так багато чоловіків бойового віку загинули або перебувають в еміграції, жінок в країні нині принаймні на 10 млн більше, ніж чоловіків", - пише видання.

The Economist пише, що пікові показники населення у рф спостерігались у 1994 році. Тоді в країні нараховувалось 149 мільйонів людей. З того часу кількість населення почала неухильно зменшуватись.

Нагадаємо, лише за останні три роки населення у рф скоротилось приблизно на 2 млн осіб більше, ніж зазвичай. Головні чинники: хвороби, війна в Україні та масовий виїзд людей з країни. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ЗСУ розкрили ім’я воїна, якого росіяни розстріляли після слів “Слава Україні”. Ним виявився військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура.

Головне