рф за останні 1,5 місяці зазнала найбільших втрат з початку війни проти України, - британська розвідка

рф за останні 1,5 місяці зазнала найбільших втрат з початку війни проти України, - британська розвідка

Російська армія за останні 1,5 місяці зазнала найбільших втрат з початку повномасштабної війни проти України. Це пов'язано зі штурмами російських війська Авдіївки, що на Донеччині.

Про це повідомили розвідники Міністерства оборони Великої Британії на сторінці в X (колишній Twitter). Як зазначається, з початку листопада втрати росіян, згідно з інформацією Генерального штабу Збройних сил України, становлять приблизно 931 особу на добу.

Раніше рекордним по втратам рф був березень 2023 року - близько 776 осіб на добу. Тоді це пов'язувалось з російським наступальними діями на Бахмут Донецької області.

У розвідці Британії також зазначили, що такі цифри є цілком правдоподібними. Так, протягом останніх шістьох тижнів можна спостерігати одні із найвищих показників у втратах росіян з лютого 2022 року.

Нагадаємо, найбільших втрат ворог зазнає на Донеччині. На Таврійському напрямку зростають втрати рф у живій силі та бронетехніці. Українським бійцям за добу вдалося знищити три танки, два ББМ, одне БпЛА та один автомобіль, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під Куп’янськом росія використовує колишніх так званих "вагнерівців" для здійснення штурмів, розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський. Крім "вагнерівців", також використовуються підрозділи, які сформували з колишніх ув’язнених "шторм", "шторм z", "шторм v".  Під час штурмів під Куп'янськом успіхів вони не мають.

Головне