рф за добу атакувала понад 20 населених пунктів Херсонщини: є поранені та загиблий

рф за добу атакувала понад 20 населених пунктів Херсонщини: є поранені та загиблий

У Херсонській області за минулу добу 24 населені пункти зазнали обстрілів з боку російських окупантів. Внаслідок цього одна людина загинула, а п'ятеро отримали поранення.

Про це повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Під обстрілами та авіаударами опинилися: Антонівка, Широка Балка, Дар'ївка, Томина Балка, Станіслав, Дніпровське, Комишани, Білозерка, Новодмитрівка, Наддніпрянське, Новотягинка, Берислав, Тягинка, Золота Балка, Нововоронцовка, Осокорівка, Новоберислав, Ольгівка, Михайлівка, Вірівка, Томарине, Бургунка, Козацьке та Херсон.

Російські війська атакували житлові райони населених пунктів області, пошкодивши дві багатоповерхівки та 11 приватних будинків. Було також зафіксовано удари по магазину та гаражу, пошкоджено автомобілі.

Внаслідок російських атак загинула одна людина, ще п'ятеро постраждали.

Нагадаємо, вибух у Вільнянську пролунав близько 17:53. Повітряні сили ЗС України попереджали про ракетну небезпеку. Раніше росіяни пошкодили об'єкт критичної інфраструктури. Атака двома ракетами була спрямована на цивільне населення у вихідний день, що призвело до численних жертв та руйнувань.

За даними ДСНС, сукупна кількість постраждалих сягнула 23 осіб, серед яких восьмеро дітей. Відомо про сімох загиблих цивільних, зокрема двох неповнолітніх.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сили оборони за 29 червня ліквідували ще 1140 російських військових, сім танків і десятки одиниць іншої ворожої техніки.

Головне