рф вивела у Чорне море ракетоносій, - ОК "Південь"

рф вивела у Чорне море ракетоносій, - ОК

Корабельне угруповання ворога складається з 13 одиниць у Чорному морі, і дві одиниці в Азовському. Крім того, вісім "калібрів" готові до застосування.

Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомила начальниця прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Зараз вісім "калібрів" готові до застосування. Корабельне угруповання ворога складається з 13 одиниць у Чорному морі, і дві одиниці в Азовському. Це пов’язано з викриттям надводної обстановки і збором розвідданих. Ворог також активно використовує розвідувальні безпілотники", - поінформувала вона.

Нагадаємо, росіяни і надалі зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось 30 бойових зіткнень.

Протягом минулої доби противник завдав п’ять ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На превеликий жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 23 удари по районах зосередження особового складу та чотири по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п’ять складів боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та одну радіолокаційну станцію противника.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни намагалися приховати катастрофу на Каховській ГЕС.

Головне