рф випустила по енергооб’єктах України понад 1200 ракет та дронів, - "Укренерго"

рф випустила по енергооб’єктах України понад 1200 ракет та дронів, -

Понад 1200 ракет та дронів російські загарбники випустили по ключових енергетичних об’єктах України.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго"  у Telegram.

З цієї кількості 250 ракет та дронів влучили у цілі, пошкодивши приблизно 43% об’єктів магістральних мереж. Різного ступеню ушкоджень зазнали всі теплові та гідроелектростанції.

"Жодна європейська енергосистема не зазнавала такої масштабної спроби знищення: понад 1200 ракет та дронів випустили росіяни по ключових енергетичних об’єктах. На жаль, понад 250 із них таки влучили у ціль - 43% магістральних мереж було пошкоджено. Обстріляні й зазнали різного ступеню ушкоджень усі теплові та гідроелектростанції", - йдеться в повідомленні.

У той же час  від європейських партнерів Укренерго вже отримало майже 500 одиниць обладнання, ще більше виготовляється та їде в Україну. Завдяки об’єднанню зусиль, станом на сьогодні, повернуто в роботу, хоч подекуди й частково, 80% пошкодженої магістральної мережі.

"Шість найхолодніших місяців року ворог намагався забрати у нас світло та тепло, знищуючи енергетичну інфраструктуру. Українські енергетики звели ці спроби нанівець", - додали в компанії.

Водночас в Укренерго запевнили, що зараз електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб забезпечити потреби споживачів, а стан мереж дозволяє обходитися без відключень.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Феодосії на території окупованого Криму вдень у суботу, 8 квітня, пролунали два потужні вибухи.

Головне