рф використовує скрутне становище українців для примусової паспортизації, – Маляр

рф використовує скрутне становище українців для примусової паспортизації, – Маляр

рф використовує скрутне становище українців на підтоплених окупованих територіях для примусової паспортизації. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

“Російська Федерація використовує скрутне становище наших людей для примусової паспортизації. Навіть мізерні грошові виплати та тимчасове житло, особам які потерпають від підтоплення на ТОТ Херсонщини, вони надають лише тим, які вступили у “російське громадянство”, – йдеться в повідомленні. 

Вона додала, що  немає таких меж приниження людської гідності, які б не могла перетнути рф.

Нагадаємо, окупанти на ТОТ обіцяють гроші за оформлення російських паспортів дітям.

Окупаційна адміністрація продовжує імітувати так звані виплати материнського капіталу окремим представникам тимчасово окупованих територій Запорізької області, які все ж оформили ворожі паспорти своїм дітям.

Розмір зазначеної виплати повинен становити нібито 586,9 тис. рублів на першу дитину і відповідно на другу по 775,6 тис. рублів.

Проте, за інформацією українського підпілля, під час оформлення документів для отримання такого “сертифікату” фіксуються ознаки корупційної складової.

Тобто, представники російської влади видають псевдодокументи для оформлення тільки певним особам, які є членами своєї родини або близькими друзями.

Раніш стало відомо, що окупанти хочуть депортувати українців без паспортів рф на ТОТ.

До 1 вересня окупанти хочуть завершити роздачу паспортів на території Херсонської області. Усі, хто не отримає громадянство рф з обов’язковою відмовою від українських паспортів будуть депортовані.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ткаченко спростував російський фейк про вивезення цінностей із Лаври.

Головне