рф втрачає військово-морський центр у Криму, - ВМС

рф втрачає військово-морський центр у Криму, - ВМС

Чорноморський флот росії був змушений перемістити "практично всі" боєздатні кораблі з окупованого Криму до інших локацій через постійні атаки Збройних Сил України.

Про це заявив командувач Військово-Морських Сил України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю Reuters.

Неїжпапа підкреслив, що "удари українських ракет і морських безпілотників суттєво пошкодили базу в Севастополі, яка відіграє ключову роль у ремонті, технічному обслуговуванні, навчанні та зберіганні боєприпасів, а також інших важливих функціях для росії".

"Він створювався протягом багатьох десятиліть, можливо, сторіч. І тепер вони, очевидно, втрачають цей центр", – додав командувач ВМС.

За його словами, Україна знищила або пошкодила 27 військових кораблів, п'ять з яких було зруйновано внаслідок підриву на морських мінах, встановлених українськими військово-морськими безпілотниками поблизу Севастопольської бухти.

Нагадаємо, росія використовує Керченський міст для вивезення крадених корисних копалин з окупованих українських територій. 

росія прагне видобувати та вивозити українські корисні копалини, такі як залізна руда, вугілля, титан, уран, марганець, золото та літій. Ці ресурси не лише задовольняють власні потреби росії, але й використовуються як інструмент для руйнування української економіки шляхом обмеження доступу до них та знищення інфраструктури.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Ростові-на-Дону у ніч проти 5 липня пролунали вибухи, місцева влада каже про роботу систем протиповітряної оборони через атаку безпілотників.

Головне