рф влаштує на тимчасово окупованій Донеччині пропагандистський фестиваль у листопаді, - ЦНС

рф влаштує на тимчасово окупованій Донеччині пропагандистський фестиваль у листопаді, - ЦНС

У тимчасово окупованій Донецькій області російські пропагандисти вдруге організують фестиваль для своїх “ручних псевдожурналістів”. Захід заплановано на листопад, а місцеві колаборанти вже розпочали реєстрацію охочих, повідомляє Центр національного спротиву.

За даними ЦНС, фестиваль організовує фонд розвитку “нових медіа” за підтримки путінського фонду культурних ініціатив. Основна мета цього заходу навчання пропагандистів нових методів спотворення правди, поширення інформації про “перемоги” у “спеціальній воєнній операції” та героїзації її учасників.

Центр також підкреслив, що в сучасній росії журналістика вже не потрібна Кремлю, адже головна роль відводиться тим, хто готовий “ретранслювати накази царя”. Для цього окупанти почали підготовку так званих воєнних кореспондентів серед студентів усіх вищих навчальних закладів, де навчають журналістиці.

ЦНС нагадує про відповідальність за спотворення правди та оспівування злочинів російських окупантів, закликаючи громадян допомагати у виявленні таких “псевдожурналістів”.

Як писали “Ми-Україна” раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що українські біженці повинні шукати роботу, а не чекати на допомогу від німецького уряду. Таку думку він висловив під час спілкування з жителями міста Тельтов.

Головне